Cukikonyha

Kókuszos-sárgabarackos sütemény

Hozzávalók:

15 dkg Rama margarin
2 dl (18-20 dkg) kristálycukor
3 tojás
2 dl (5 dkg) kókuszreszelék
2,5 dl (kb. 16 dkg) finomliszt
1 csapott kávéskanál sütőpor
1 dl tej
40 dkg sárgabarack
A forma kikenéséhez:
2 dkg Rama margarin
2-3 evőkanál zsemlemorzsa
A tetejére:
2 evőkanál kristálycukor
fél maréknyi lapra vágott mandula
Elkészítés:
1, A puha margarint és a cukrot habosra keverjük. A tojásokat egyenként hozzáadva jól összedolgozzuk.
2, A kókuszreszeléket, a lisztet és a sütőport összekeverjük, majd a tejjel a margarinos masszához adjuk.
3, Egy 26 cm átmérőjű tortaformát margarinnal vékonyan kikenünk, zsemlemorzsával meghintjük és a keveréket belesimítjuk. A szeletekre vágott sárgabarackot legyezőszerűen elterítjük a tetején.
4, A cukrot és a mandulát a tetejére szórjuk, majd előmelegített sütőben, a közepesnél kissé erősebb lánggal (190 C, légkeveréses sütőben 170 C) kb. 35 percig sütjük.
Megjegyzés:
-Állítólag még finomabb, ha egy napot áll, így jobb előre elkészíteni, de nekem aznap jobban tetszett!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!