Hozzávalók:
– 1,5 kg sertéshús
– 4 sárgarépa
– 2 fehérrépa
– 3 fej vöröshagyma
– 2-3 doboz bab (főtt)
– 2 paradicsom
– 2 paprika
– néhány kávéskanál pirospaprika
– só
– bors
– ételízesítő
– piros arany
– olaj
Elkészítés:
1, Az apróra vágott vöröshagymát olajon üvegesre pirítjuk, beletesszük a pirospaprikát, majd rádobjuk a kockára vágott húst.
2, Ha kijött a húslé, fűszerezzük, hozzáadjuk a ‘Piros Aranyat’ és a felkockázott paradicsomot, paprikát.
3, Amikor a húslé kezd elfőni, felöntjük kevés vízzel, majd beletesszük a felaprított répát és zöldséget.
3, Amikor a húslé kezd elfőni, felöntjük kevés vízzel, majd beletesszük a felaprított répát és zöldséget.
4, Ha a hús már puha, hozzáöntjük a babot és rottyantunk rajta még egyet-kettőt.
Megjegyzés:
– Ha nem konzervbabból készítjük, akkor a babot a főzést megelőző este beáztatjuk és akkor tesszük a pörköltbe, amikor a hús már félig megpuhult.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: