Hozzávalók:
– 3 db tojás
– 6 dkg cukor
– 6 dkg liszt
– 1/2 tasak sütőpor
– 2 dkg kakaópor
– vaj és liszt a forma kikenéséhez
A krémhez:
– 4 dl habtejszín
– 4 dl habtejszín
– 30 dkg fehér csokoládé
– 3 dkg étcsokoládé
– 0,2 dl habtejszín a díszítéshez
Elkészítés:
1, Verjük fel a tojásokat a cukorral, majd forgassuk bele az átszitált lisztet, a kakaóport és a sütőport. Töltsük a tésztát vajjal kikent, liszttel meghintett csatos tortaformába és süssük 160 C-ra előmelegített sütőben kb. 40 percig.
2, A krémhez verjük fel a tejszínt és hagyjuk állni szobahőmérsékleten 30 percig. A fehér csokoládét olvasszuk meg gőz felett és keverjünk hozzá a tejszínhabból először 3 evőkanálnyit, majd a többit is. Kenjük a habot a kihűlt tésztára és hűtsük le.
3, A díszítéshez olvasszuk meg az étcsokoládét és keverjük hozzá a tejszínt. Töltsük zacskóba, vágjuk le a sarkát, majd nyomjunk belőle pöttyöket a torta tetejére.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: