Hozzávalók:
– 150 g keksz
Elkészítés:
1, A kekszet egy nagy tálban összetörjük, hozzákeverjük a kakaóport, majd összedolgozzuk a felolvasztott vajjal. A masszát egy 18 centis kapcsos forma aljába egyengetjük és hűtőbe tesszük.
2, Villával összetörjük a túrót, hozzáadjuk a porcukrot ( nagyon simára eldolgozzuk), majd hozzákeverjük a citromhéjat és a kandírozott gyümölcsöt. A tejszínt kemény habbá verjük és a túróhoz keverjük.
3, Egyenletesen eloszlatjuk a krémet a tortaformában, majd pár órán át hűtőben pihentetjük.
4, Éles késsel körbevágva elválasztjuk a tortát a formától, mielőtt szétkapcsoljuk. Reszelt csokoládéval díszítjük.
– 80 g vaj
– 2 evőkanál kakaópor
– 500 g túró
– 1 dl tejszín
– 200 g kandírozott gyümölcs
– 1 citrom reszelt héja
– 70 g porcukor
– 50 g étcsokoladé
Elkészítés:
1, A kekszet egy nagy tálban összetörjük, hozzákeverjük a kakaóport, majd összedolgozzuk a felolvasztott vajjal. A masszát egy 18 centis kapcsos forma aljába egyengetjük és hűtőbe tesszük.
2, Villával összetörjük a túrót, hozzáadjuk a porcukrot ( nagyon simára eldolgozzuk), majd hozzákeverjük a citromhéjat és a kandírozott gyümölcsöt. A tejszínt kemény habbá verjük és a túróhoz keverjük.
3, Egyenletesen eloszlatjuk a krémet a tortaformában, majd pár órán át hűtőben pihentetjük.
4, Éles késsel körbevágva elválasztjuk a tortát a formától, mielőtt szétkapcsoljuk. Reszelt csokoládéval díszítjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: