Cukikonyha

Tojáspörkölt

Hozzávalók:
– olaj
– 1 fej vöröshagyma
– pirospaprika
– 2 paradicsom
– 1 paprika
– 1-2 gerezd fokhagyma
– pörkölt kocka
– Piros Arany
– só
– bors
– 10 tojás

Elkészítés:
1, A tojásokat megmossuk, majd -annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi- keményre főzzük (forrástól számítva 7 percig).
2, Az apróra vágott hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk és hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, paprikát. Megvárjuk, amíg kicsit visszasül a zsírjára, aztán meghintjük pirospaprikával. Nyomunk rá kevés ‘Piros Arany’-at, rádobjuk a fokhagymát és a pörkölt kockát. Fűszerezzük (só, bors) és -ha szükséges- felöntjük még vízzel.
3, Az elkészült lecsós pörköltalapba beletesszük a negyedekre vágott (vagy egyéb módon szeletelt) főtt tojásokat. Nem muszáj tovább főzni, de lehet rajta rottyantani még egyet-kettőt, hogy a tojás jobban magába “szívja” a pörköltszaftot.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!