Cukikonyha

Fokhagymás sült tarja

Hozzávalók:
– fűszerek (só, bors…, esetleg ezek helyett ‘sült hús’ vagy ‘húspuhító’ fűszerkeverék)
– fokhagyma
– tarja szeletek
– olaj
– víz
– 1 leves kocka

Elkészítés:
1, Kisebb “zsebeket” vágunk a hússzeleteken (a sütés napja előtti este), amikbe beletömjük a felszeletelt fokhagymát. Ezután fűszerezzük a húst és néhány csepp tejet öntünk rá. A tejjel csak csepegtessük meg, ne locsoljuk!!!.
2, Az olajat felforrósítjuk és megsütjük a hússzeletek mindkét oldalát, majd a húst olajozott tepsibe tesszük.
3, A visszamaradt olajba (amiben a húst sütöttük) öntünk egy kevés vizet (az olaj mennyiségétől függően 0,5-1 dl), beledobunk 1 húsleves kockát, összeforraljuk és ráöntjük a húsra.
4, Fóliával lefedjük a tepsit és légkeveréses sütőben készre sütjük/pároljuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!