Hozzávalók:
– 50 dkg tehéntúró
– 20 dkg liszt
– 4 db tojás
– 4 dkg vaj
– 1 kávéskanál olaj vagy 1/2 dkg zsír
– 1 evőkanál zsemlemorzsa
– 3 dl tejföl
– 1/2 citrom reszelt héja
– 5 dkg mazsola
– 3 evőkanál cukor
– 1 csipet só
– 4 db tojás
– 4 dkg vaj
– 1 kávéskanál olaj vagy 1/2 dkg zsír
– 1 evőkanál zsemlemorzsa
– 3 dl tejföl
– 1/2 citrom reszelt héja
– 5 dkg mazsola
– 3 evőkanál cukor
– 1 csipet só
Elkészítés:
1, Az áttört túróval, egy tojással, a liszttel, kevés sóval és egy kanál tejföllel gyúrt tésztát készítünk.
2, Gyufaszál vastagságúra kinyújtjuk és 1 cm széles csíkokra vágjuk. Forró, sós vízben kifőzzük és utána jól lecsurgatjuk.
3, A vajat a 3 tojássárgájával, 2 evőkanál cukorral és a maradék tejföllel jól elkavarjuk, beleadjuk a reszelt citromhéjat, a megtisztított és mosott mazsolát és a tojások felvert habját.
4, A kifőzött tésztát ezzel a keverékkel óvatosan összevegyítjük, zsiradékkal kikent és morzsával meghintett formába öntjük, és forró sütőben pirosra sütjük. Cukorral meghintve tálaljuk.
3, A vajat a 3 tojássárgájával, 2 evőkanál cukorral és a maradék tejföllel jól elkavarjuk, beleadjuk a reszelt citromhéjat, a megtisztított és mosott mazsolát és a tojások felvert habját.
4, A kifőzött tésztát ezzel a keverékkel óvatosan összevegyítjük, zsiradékkal kikent és morzsával meghintett formába öntjük, és forró sütőben pirosra sütjük. Cukorral meghintve tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: