Cukikonyha

Mustáros rakott zöldbab sertéscombbal

Hozzávalók:
– 50 dkg sertéscomb
– 50 dkg zöldbab
– 20 dkg füstölt, főtt tarja
– 2 fej vöröshagyma
– 5 gerezd fokhagyma
– 4 teáskanál (dijoni) mustár
– 1 dl víz
– 2 dl tejföl
– 3 dl tejszín
– só
– bors
– 5-10 dkg reszelt trappista sajt

Elkészítés:
1, A megtisztított, felaprított hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, majd pár perc pirítás után hozzáadjuk a megmosott, felkockázott húst. Sózás, borsozás után fehéredésig pirítjuk, beletesszük a felkockázott tarját és hozzákeverünk 2 teáskanál mustárt. Felöntjük 1 dl meleg vízzel, majd lefedve puhára pároljuk 35-40 perc alatt.
2, A hús párolása alatt a zöldbabot sós vízben puhára főzzük.
3, Ha a hús puha, levesszük a fedőt, elfőzzük alóla a vizet, majd hozzáöntjük a tejfölből, tejszínből, 2 teáskanál mustárból készült keveréket és felfőzzük.
4, Kiolajozott sütőtálba tesszük a bab felét, rámerjük a hús felét, majd megint egy sor bab és egy sor hús következik.
5, A tetejére sajtot reszelünk és alufóliával lefedve 175 C-on 15 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát és megpirítjuk a sajtot.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!