Cukikonyha

Paradicsomos húsgombóc



Hozzávalók:
A gombócokhoz:
– 70 dkg darált hús
– 1-2 púpozott teáskanál só
– 1 teáskanál pirospaprika
– 1 teáskanál bors
– 1 kis fej vöröshagyma reszelve vagy apróra vágva
– 3 gerezd fokhagyma áttörve
– 1 tojás
– 1/2 bögre rizs (nem előfőzött!)
– diónyi zsír

A mártáshoz:
– 3 evőkanál olaj
– 3 evőkanál liszt
– 1 liter paradicsomlé
– só
– 1-2 evőkanál cukor

Elkészítés:
1, Az alapanyagokat jól összekeverjük és gombócokat formázunk belőle. Enyhén zsírozott lábasba tesszük, majd annyi vízben, amennyi éppen elfedi, megfőzzük (lassú tűzön kb. 1 óra alatt).
2, Olajból és lisztből zsemleszínű rántást készítünk, felengedjük paradicsomlével és jól kikeverjük. Sózzuk, cukrozzuk és összeforraljuk.
3, A mártásba beletesszük a megfőtt gombócokat és összeforraljuk.

Megjegyzés:
A gombócokat lassú tűzön főzzük meg, nehogy szétessenek. Szükség szerint a főzőlét pótolni kell.
Az elkészült gombócok főzővizét tegyük félre, mert ha esetleg sűrűbbre sikerülne a mártásunk, azzal tudjuk hígítani.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Máté says:

    Nem próbáltam még másképp, biztos finom úgy is, ahogyan Te csinálod… 🙂

  2. Anonymous says:

    Fűszeres paradicsomlében főzöm a gombócokat, és nem sűrítem rántással, a rizs keményítőtartalma éppen elég, hogy megfelelő sűrűségű legyen. Az értékes tápanyagok és fűszerek így belefőnek, nem öntjük ki a főzővízzel. 🙂

  3. Ágnes says:

    Szia.Felfedeztem a blogod.Mai ebédünk:paradicsomos húsgombóc.Most készítem.Annyi,hogy készítek mellé krumplipürét is,szerintem kiegészítik egymást.Üdv.Ági.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!