Cukikonyha

Meggyes clafoutis (klafuti)




Hozzávalók:
– kb. 20 dkg meggy
– 5 dkg liszt
– 6 dkg porcukor
– 1 tojássárgája

– 2 tojásfehérje
– 1 dl tejföl 
– 1 csipet só
– 1,5 dkg vaj



Elkészítés:
1, Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra.
2, Verjük fel a tojásokat és keverjük el a tejföllel.
3, Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a porcukrot és a sót, majd adjuk hozzá a tojásos-tejfölös keveréket.
4, Szórjuk a meggyet formába, majd öntsük rá a tésztát (kb. 4-5 mm-t hagyjunk a forma felső peremétől, mert a tészta megemelkedik!). 
5, Tegyünk kis vajdarabkákat a tészta tetejére és toljuk sütőbe kb. 45 percre (légkeverés nélkül!).

Recept innen

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!