Hozzávalók:
– kb. 20 dkg meggy
– 5 dkg liszt
– 6 dkg porcukor
– 1 tojássárgája
– 2 tojásfehérje
– 1 dl tejföl
– 1 csipet só
– 1,5 dkg vaj
Elkészítés:
1, Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra.
2, Verjük fel a tojásokat és keverjük el a tejföllel.
3, Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a porcukrot és a sót, majd adjuk hozzá a tojásos-tejfölös keveréket.
4, Szórjuk a meggyet formába, majd öntsük rá a tésztát (kb. 4-5 mm-t hagyjunk a forma felső peremétől, mert a tészta megemelkedik!).
5, Tegyünk kis vajdarabkákat a tészta tetejére és toljuk sütőbe kb. 45 percre (légkeverés nélkül!).
Recept innen!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: