Hozzávalók:
Tésztához (2 laphoz):
– 6 tojás
– 6 evőkanál cukor
– 6 evőkanál meleg víz
– 6 evőkanál liszt
– 2 evőkanál keserű kakaópor
– 1 csomag sütőpor
Tejszínes krémhez:
– 5 dl tejszín (Hulala)
– 1 evőkanál zselatin (vagy 1 csomag zseléfix)
– 1 evőkanál folyékony méz
– 1/2 kávéskanál vanília aroma
Csokoládés krémhez:
– 15 dkg csokoládé
– 10 dkg Ráma margarin / vaj
– 1 evőkanál víz
– 2 evőkanál olaj
Bevonathoz:
– 20 dkg étcsokoládé
– 10 dkg Ráma margarin /vaj
– 3 evőkanál olaj
– 1 evőkanál víz
– 1 evőkanál porcukor
Elkészítés:
1, A tészta hozzávalóiból 2 lapot süssünk ki külön-külön (vékony lapokat kapunk). Legjobb, ha a hozzávalókat elfelezve, külön keverjük ki a masszát.
A tojások sárgáit fehéredésig keverjük a cukorral, apránként adjuk hozzá a vizet és keverjük bele a sütőporos, szitált lisztet.
A végén a kakaóport szitáljuk bele és lassan elegyítsük el a masszával (így jó sötét színű tésztát kapunk), majd a tojások keményre vert habját is óvatosan keverjük hozzá.
A tepsi alját kenjük ki olajjal, béleljük ki sütőpapírral és azt is kenjük meg, így könnyen le tudjuk majd választani a kisült tésztáról. Öntsük rá a masszát, ügyeljünk arra, hogy egyenletesen terüljön el.
Előmelegített sütőben 200 °C-on süssük ki. Hamar készre sül, ellenőrizzük tűpróbával!
2, A krém hozzávalóit is felezzük el, és ezt is külön-külön készítsük el:
A zselatin felét áztassuk be 3 evőkanál vízbe, 5-10 percig hagyjuk állni, míg megduzzad, majd lassú tűzön -kevergetve- langyosra oldjuk fel, hogy áttetsző zselét kapjunk.
Közben verjük fel a tejszínt kemény habbá, 2-3 kanálnyit keverjünk a zseléhez, és így adjuk a teljes mennyiségű habhoz, hogy biztos ne csomósodjon meg.
Lassan csorgassuk bele a mézet, és verjünk kemény habot belőle.
Az alsó lapot beletesszük a tepsibe, a krémet egyenletesen rásimítjuk és hűtőbe tesszük.
3, A csokoládés réteghez gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét (pici vizet, vagy tejet is adjunk hozzá, hogy lazább legyen), és amikor már felolvadt, adjuk hozzá a margarint és az olajat, majd jó alaposan keverjük el, míg egyneművé válik.
Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre és ismét tegyük hűtőbe dermedni!
4, Amikor a csokis réteg megdermed, keverjük ki a krémhez a tejszín másik felét és azt is kenjük rá.
5, Erre kerül a másik lap, amit a bevonathoz elkészített csokoládémázzal kenünk be.
A süteményt tegyük vissza a hűtőbe.
Megjegyzés:
– Ez a mennyiség egy 38×22 cm-es tepsire (esetleg egy 26-28 cm-es tortaformára) elegendő.
– Receptforrás: Tortaimádó
Kommentek
(A komment nem tartalmazhat linket)
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
Hmmmmmmm, en is kedvet kapok ilyenkor a sutogeteshez, csak az ihlet hianyzik hozza:)
Guszta lett felvágva is, biztos nagy sikered volt vele! 🙂