Hozzávalók:
– 15 dkg étcsokoládé
– 1,5 dl olaj
– 4 tojássárgája
– 18 dkg cukor
– 0,5 dl rum
– 1 dl víz
– 22,5 dkg rétesliszt
– 1 teáskanál őrölt fahéj
– 1/2 tasak sütőpor
Elkészítés:
1, A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd hozzáadjuk az olajat.
2, A tojássárgáját felverjük a cukorral és a csokihoz keverjük. Ezután beledolgozzuk a rumot, a vizet és a sütőporos-fahéjas lisztet.
3, A masszát 20 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt csatos formába töltjük és 180 C-on kb. 40 percig sütjük.
4, Tejszínhabbal, kakaóporral megszórva tálaljuk.
Tipp:
– Ha kihűlt a sütemény, vízszintesen vágjuk ketté és kenjük meg sárgabarack- vagy narancslekvárral!
Megjegyzés:
– Nem használtam rumot, így az 1 dl víz helyett 1,5 dl vizet kevertem a tésztába.
De csak azért, mert a 18-as formában csináltam! :-))Inkább a 22 cm-eset kellett volna választanom…
De szép magas lett! 🙂