Cukikonyha

Székelykáposzta



Hozzávalók:
– 1 kg lapocka
– 1 kg savanyú káposzta
– 1 nagy fej vöröshagyma
– só
– bors
– pirospaprika

Elkészítés:
1, A húst megmossuk és felkockázzuk.
2, A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Meghintjük pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük a feldarabolt húst és elkészítjük a pörköltet.
3, Amíg a pörkölt készül, kevés vízben megfőzzük a káposztát.
4, Ha a pörkölt is elkészült és a káposzta is megpuhult, akkor a káposztát beleöntjük a pörköltbe, összekeverjük és összefőzzük.

Megjegyzés:
A sózással óvatosan bánjunk, mert a káposzta is sós.
Érdemes egyszer (esetleg kétszer) átmosni a káposztát felhasználás előtt, hogy ne legyen nagyon savanyú az ételünk.
Miután a káposztát belekevertük a pörköltbe, tehetünk bele tejfölt, de kínálhatjuk külön is az étel mellé.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!