Hozzávalók:
– 70 dkg velő
– 2 fej vöröshagyma
– 1 paradicsom
– 1 paprika
– őrölt pirospaprika
– őrölt bors
– őrölt köménymag
– só
– ‘Piros Arany’
– 1 pörköltszaft kocka
Elkészítés:
1, A hagymát apró kockára vágjuk és kevés olajon megdinszteljük.
2, Fűszerezzük, majd rádobjuk a kis kockákra vágott paradicsomot-paprikát és gyakori kevergetés mellett elkészítjük a lecsós pörköltalapot.
3, A velőt (ha kell) megtisztítjuk a hártyáktól, átmossuk, majd a pörköltalapra tesszük (kicsit összetörjük, hogy ne legyenek benne egész velődarabok) és óvatosan összeforgatjuk.
4, Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és addig főzzük, amíg a velő ki nem fehéredik (~ 30-40 perc).
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: