Cukikonyha

Bolognai spagetti 1.

Hozzávalók:
– 40 dkg spagetti tészta
– 60 dkg darált hús
– 2 fej vöröshagyma
– 2 kis doboz paradicsompüré
– kevés ketchup
– 2-3 gerezd fokhagyma
– só
– bors
– oregánó
– bazsalikom
– 20 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
1, A tésztát félbe (esetleg háromfelé) törve sós vízben kifőzzük.
2, A hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk.
3, Ezután fűszerezzük, zúzott fokhagymával ízesítjük, majd hozzáadjuk a kevés ketchup-pal elkevert paradicsompürét.
4, Felöntjük kevés vízzel és fedő alatt puhára pároljuk a ragut.
5, A tésztát alaposan összekeverjük a raguval és jénai tálba/tepsibe öntjük. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal és sütőbe tesszük annyi időre, hogy a sajt rápiruljon.

Megjegyzés:
Szerintem még egy kicsivel több tésztát is elbírt volna…

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!