Cukikonyha

Ganache (ganázs)



Hozzávalók:
– 5 dl tejszín
– 60 dkg jó minőségű csokoládé

Elkészítés:
1, Egy mélyebb edényben törjük össze a csokoládét.
2, A tejszínt melegítsük fel forráspontig, majd öntsük a csokoládéra.
3, Egy kicsit hagyjuk állni, majd fakanállal keverjük addig, amíg az összes csoki fel nem olvadt.
4, Ha habosítani szeretnénk, akkor várjuk meg, amíg kihűl, majd habverővel verjük habosra.

Megjegyzés:
Ízesíthető alkohollal, fahéjjal, mézzel (ettől szép fényt kap a máz).
Hűtőben sokáig eláll, gőz fölött melegítve újra felhasználható.
Alkalmas torták bevonására/töltésére, csokibomba bevonásához, trüffle golyókhoz, bonbonokhoz.
Ha esetleg fondant bevonat alá kennénk, akkor érdemes akár egy fél nappal is hamarabb elkészíteni, ugyanis nagyon-nagyon lassan szilárdul (kb. 5-6 óra alatt lesz igazán kenhető)!!!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Köszi Bogyó!!!!!Kedves vagy, tényleg nem cikizni akartalak, gondoltam, hogy valahol így volt a recept.:-))Így sokkal egyszerűbb.Tudod én mindig azokra gondolok, aki pl. most kezdenek főzni, ne bonyolítsuk a dolgukat:-)))

  2. Nagyon finom a csokikrém, de mindig elgondolkodom amikor ilyen mennyiségeket látok, hogy miért pont 480 ml, mi lenne, ha inkább 500 ml lenne, de mennyivel egyszerűbb lenne azt írni, hogy 5 dl.:-)))Ha fél literes tejszínt veszek, akkor a 20 ml-el mit kezdjek:_)))Bocs nem kekeckedni akarok:-)))


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!