Hozzávalók:
– 20 dkg liszt
– 10 dkg hideg margarin
– 2 evőkanál hideg víz
– 50 dkg brokkoli
– 20 dkg főtt (füstölt) sonka
– 2 dl tejszín
– 3 tojás
– 1 csipet szerecsendió
– só, bors
Elkészítés:
1, A lisztet átszitáljuk, gyors mozdulattal összegyúrjuk a margarinnal, 1 teáskanál sóval és a vízzel (ha szükséges, adhatunk hozzá még 1-2 evőkanál vizet). Cipóvá gyúrjuk, fóliába csomagoljuk és 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
2, A brokkolit megtisztítjuk, megmossuk, kis rózsákra szedjük és sós vízben 2 percig főzzük, majd leszűrjük. A sonkát kis kockákra vágjuk.
3, A tésztát lisztezett deszkán kb. 30 cm-es körlappá nyújtjuk. Kivajazunk egy 28 cm átmérőjű, cakkos szélű gyümölcstortaformát és belenyomkodjuk a tésztát úgy, hogy a peremére is jusson.
4, A sonkát és a brokkolit a tésztára szórjuk. A tejszínt simára keverjük a tojásokkal; sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük és a lepényre locsoljuk.
5, A lepényt 200 C-ra előmelegített sütőben (kb. 45 perc alatt) aranybarnára sütjük.
Megjegyzés:
– Én még reszeltem a tetejére 15-20 dkg sajtot is. Egy kissé megpirult a sajt, mire elkészült a lepény, de nem égett meg!
– A tetejére dobhatunk még néhány paradicsomkarikát is…
Szia! Hm, összefutott a nyál a számban! Fincsinek néz ki! Mindig kitalálsz valami finomat :o)