Hozzávalók:
– 50 dkg darált sertéshús
– 50 dkg darált marhahús
– 1 dl tej
– 2 + 4 tojás
– 10 dkg zsemlemorzsa
– 1 evőkanál mustár
– 4 ág petrezselyemzöld
– 2 ág kakukkfű
– só
– bors
– 2 fej vöröshagyma
– 3 gerezd fokhagyma
– kevés olaj
Elkészítés:
1, Keverjük össze a húsokat, majd adjuk hozzá a tejet, 2 tojást, a zsemlemorzsát és a mustárt. Fűszerezzük sóval, borssal, petrezselyemzölddel és kakukkfűvel.
2, Aprítsuk fel a vöröshagymát és a fokhagymát, kevés olajon pároljuk meg, majd ezt is keverjük a húshoz.
3, Főzzünk keményre 4 tojást 8-10 perc alatt, majd tisztítsuk meg.
4, Béleljünk ki egy vekniformát sütőpapírral. Szedjük bele a húsos massza felét, fektessük rá a tojásokat, majd borítsuk be a többi hússal.
5, 180 C-os sütőben kb. 1 óra alatt készre sütjük.
Megjegyzés:
– Jobb, ha csak a massza 1/3-át tesszük először a formába, majd úgy a tojásokat és a maradék 2/3 húst. Én a receptet követve feleztem a masszát, de így nehezen tudtam elfedni a tojásokat…
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: