Cukikonyha

Csigazsemle



Hozzávalók:
– 60 dkg liszt
– 2 teáskanál szárított élesztő
– kb. 1,5 dl víz
– kb. 1,5 dl tej
– 3 dkg vaj
– 1 dl natúr joghurt
– 1 teáskanál só
– 1 tojás

Elkészítés:
1, Az átszitált liszt felét elkeverjük 1 csapott teáskanál élesztővel, a sóval, a vízzel és minimum 12 órán keresztül kelesztjük.
2, 12 óra elteltével hozzáadjuk a maradék 30 dkg lisztet, 1 teáskanál élesztőt, a tejet, a vajat és a joghurtot.
3, Alaposan összedagasztjuk a tésztát (amíg teljesen homogén, ruganyos és matt nem lesz), majd újabb 2 órán át kelesztjük.
4, A megkelt tésztát 8 részre osztjuk. Kukacokat sodrunk belőlük, feltekerjük csiga alakban és lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) tepsire helyezzük.
5, A sütőt előmelegítjük 250 C-ra (a legmagasabb fokozatra).
6, A csigákat további 30 percig kelesztjük, majd megkenjük a felvert tojással és 15-20 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés: 
Nagyon finom és puha!!!!! 🙂
Talán még egy pici sót elbírna (0,5 – 1 teáskanálnyit)
Forrás: Dolce Vita

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!