Cukikonyha

Focitorta

Hozzávalók a focipályához:
– 9 tojásos Piskóta (2 vagy 3 lapra vágva)
– 1 adag vaníliás krém
– kb. 1,5 adag vajkrém
– kb. 1-1,5 adag fondant
– zöld ételfesték

Hozzávalók a focitortához:
– 6 tojásos piskóta  keverőtálban vagy gömb formában sütve (4-5 felé szeletelve)
– 1 adag csokis krém (csokis pudingporból a vaníliás krémnél leírtak szerint elkészítve)
– kb. fél adag vajkrém
– kb. fél adag fondant
– fekete ételfesték

Elkészítés:
1, A piskótákat megsütjük.
2, A lapokat megtöltjük krémmel és egymásra pakoljuk (a focihoz való piskótát folpackal bélelt formában töltsük meg!).
3, A tortákat körbekenjük vajkrémmel.
4, Beborítjuk fondanttal a két tortát és felragasztjuk a focira az 5szögeket. Vagy hozzágyúrjuk a fondanthoz a festéket, vagy ecsettel festegetjük.
5, A két tortát egymásra helyezzük és fokhagymanyomóval füvet nyomunk rá ételfestékkel színezett vajkrémből.

Megjegyzés:
A focit keverőtálban (egyben) sütöttem és átsült a közepe is! Igaz, valamivel több, mint 1 órát sütkérezett 175 C-on!
Úgy is elkészíthető a focitorta, hogy szabályos 5 és 6 szögeket vágunk ki a fondantból és azt “ragasztjuk” rá a vajkrémre. Én csak 5 szögeket vágtam ki, festettem le és ragasztottam fel a már fondanttal beborított tortára. És persze nem lett szabályos… 😀
Nagyon nehéz volt a torta, de szerencsére a pálya és a labda alá is vágtam “tortatartót” kartonból (így könnyebb volt mozgatni is). A labdát nem támasztottam ki alulról, de nem is volt rá szükség, mert nem esett bele a pályába.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!