Cukikonyha

Piskóta 2.

Hozzávalók:
– 20 dkg finomliszt
– kb. 10 dkg rétesliszt
– 25 dkg cukor
– 1 csomag sütőpor
– 6 tojás
– 1 dl olaj
– 1 dl tej

Elkészítés:
1, A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot, fehéredésig keverjük, majd belekeverjük a tejet és az olajat is.
2, A lisztet és a sütőport összekeverjük és szitálva a tojásos keverékhez adjuk.
3, A tojásfehérjét habbá verjük (keményebb hab érdekében 2 evőkanál porcukrot tehetünk bele) és apránként a tésztába keverjük (óvatosan, hogy ne törjük).
4, Kivajazott-kilisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) formában 180 C-on sütjük kb. 25-30 percig (tűpróba!).

Megjegyzés:
Nagyon-nagyon finom piskóta!
A képen látható piskóta egy 30 x 35 cm-es tepsiben sült 9 tojásból, amit kétfelé vágtam.
A kakaós változathoz én 2 evőkanálnyi lisztet 2 evőkanálnyi kakaóval helyettesítettem!
Forrás: Kricky

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!