Hozzávalók:
– csöves csemegekukorica
– víz
Elkészítés:
1, A kukoricacsövekről lehúzzuk a héját, haját.
2, Egy fazék alját kibéleljük a kukorica belső, zsenge leveleivel, rárakjuk a kukoricacsöveket és befedjük levelekkel.
3, Forró vizet öntünk rá, lefedjük és forrástól számítva 10-15 percig főzzük.
Megjegyzés:
– Ha befedtük a kukoricacsöveket levelekkel, nehezékként tehetünk rá fedőt, hogy a víz ellepje a kukoricát és ne jöjjön fel a víz felszínére.
– Sót ne tegyünk a vízbe, mert kemények lesznek a kukoricaszemek.
– Ha a főzővízbe teszünk egy teáskanál cukrot, finomabb lesz a kukorica.
– Forrás: Anya főztje
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: