Hozzávalók:
– 1 pohár gyümölcsjoghurt
– 1 pohár cukor
– 2 tojás
– 1 citrom reszelt héja
– 1/2 pohár olaj
– 2 pohár liszt
– 1 csomag sütőpor
– 1 csomag vaníliás cukor
A mérce a joghurtos pohár!!!
Elkészítés:
– A hozzávalókat alaposan összekeverjük, a tésztát muffin formákba kanalazzuk (3/4 részig), majd 180 C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
Megjegyzés:
– Valami nem stimmelt az ízével, lehet, hogy sok bele az 1 csomag sütőpor! Meg az 1 citrom héja is! Nem tudom…! Egyébként nagyon könnyed, lágy muffinok sülnek ki!
Szia GasztroReni!Gondoltam rá, hogy kicsit változtatok rajta (főleg a sütőpor mennyiségén), mert egyébként jó íze volt!Köszi az infót, ki fogom majd úgy is próbálni, ahogyan írtad.Máskor is szívesen látom a segítségedet itt! 🙂
Helló drága! 🙂 Nálunk ez a fajta muffin úgymond az alap, nem lehet elrontani a túrós muffinnal szemben (ez nekem sohasem sikerült). Az adagolásnál az 1 zacsi sütőport cseréld le fél-re, a cukor mennyisége 1 pohár helyett másfél van az alapreceptben (de ízlés szerint lehet mókolni a mennyiségével) és a fél pohár olaj az szűken legyen meg, éppenhogy fél pohár :)Remélem segítettem, pusza!