Hozzávalók:
– 1 nagy fej káposzta
– 50 dkg tészta
– só (kb. 2-3 evőkanál)
– bors
– olaj
– 1 evőkanál cukor
Elkészítés:
1, A káposztát lereszeljük, besózzuk, félretesszük, amíg kellő mennyiségű levet enged, majd kinyomjuk a levét.
2, Megpirítjuk a káposztát. Ezt kétféleképpen is csinálhatjuk:
a, A cukrot karamellizáljuk az olajon, majd beletesszük a levétől kinyomkodott káposztát és többszöri keveréssel barnára pirítjuk.
b, Felhevített olajon elkezdjük pirítani a levétől kinyomkodott káposztát. Amikor már kicsit megpuhult, megszórjuk cukorral és gyakori kevergetés mellett barnára pirítjuk.
3, Borssal ízesítjük és ha még szükséges, megsózzuk.
4, A tésztát kifőzzük, leszűrjük és elkeverjük a káposztával.
Megjegyzés:
– Gyakran kevergessük, hogy ne égjen le!
– Az olajat, amit a káposztapirítás közben felszív, folyamatosan pótolhatjuk.
– A káposzta pirítása hosszadalmas feladat, legalább 30-40 percet vesz igénybe!
– A cukortól szebben és gyorsabban pirul a káposzta.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: