Hozzávalók:
– 1 kg sárgarépa
– 2 evőkanál olaj
– víz
– só
– cukor
– 1-2 evőkanál liszt
– kevés tej
Elkészítés:
1, A répát megtisztítjuk, felkockázzuk és olajon kissé megpároljuk. Felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi és fedő alatt puhára főzzük.
2, Sóval, cukorral ízesítjük, majd megszórjuk liszttel. Simára keverjük, felengedjük tejjel és főzelék sűrűségűre főzzük.
Megjegyzés:
– A tejet apránként öntsük hozzá addig, amíg el nem érjük a kívánt állagot.
– Víz helyett húsleves alapléből is készíthetjük, a tejet pedig tejszínnel helyettesíthetjük.
– Ízesítéshez használhatunk finomra vágott petrezselyemzöldet.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: