Hozzávalók:
– 3 tojás
– 12 dkg liszt
– 1 púpozott teáskanál sütőpor
– 1,4 dl tej
– 1 csipet só
– 4 púpozott teáskanál cukor
Elkészítés:
1, A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot és fehéredésig keverjük. Ezután folyamatosan kevergetve hozzáöntjük a tejet, majd belekeverjük a sütőporos-sós lisztet is.
2, A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadagoljuk a tésztához.
3, Felforrósított és kiolajozott palacsintasütőbe egy kis merőkanál tésztát öntünk és 1-2 perc alatt készre sütjük (ha a palacsinta felszínén hólyagocskák jelennek meg, készen van).
Megjegyzés:
– Elegendő az első palacsinta sütése előtt kiolajoznunk a serpenyőt (amennyiben mégis leragadna, kenjük meg mindegyik előtt).
– A palacsinta tésztája elég sűrű, nem folyik szét a serpenyőben, de a serpenyő mozgatásával segíthetjük a massza egyenletes eloszlását.
– A tésztához adhatunk reszelt almát, mazsolát, reszelt citromhéjat, fahéjat.
– Tálalhatjuk csoki- vagy mogyorókrémmel, illetve megkenhetjük vajjal, juharsziruppal, mézzel vagy lekvárral is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: