Cukikonyha

Zebra kocka



Hozzávalók:
A tésztához:
– 50 dkg darált háztartási keksz
– 5 evőkanál kakaópor
– 3 evőkanál baracklekvár
– 1 evőkanál rum
– 5 dkg vaj
– 5 evőkanál porcukor
– kb. 3 dl tej

A krémhez:
– 3 dl tej
– 3 evőkanál liszt
– 1 teáskanál vaníliakivonat (vagy 1 csomag vaníliás cukor)
– 5 evőkanál porcukor
– 5 dkg vaj
– 15 dkg kókuszreszelék

A tetejére:
– 10 dkg csokoládé
– 1 kávéskanál olaj

Elkészítés:
1, A lisztet simára keverjük a tejjel, hozzáadjuk a kókuszreszelék felét, majd folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a vajat, a vaníliát, a porcukrot és a maradék kókuszreszeléket.
2, A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól formázható masszát kapjunk. Három részre osztjuk és porcukrozott munkalapon a tepsi méretének (20×30 cm) megfelelő lapokat nyújtunk.
3, Az első tésztalapot a tepsibe tesszük, erre rákenjük a krém felét. Rátesszük a következő tésztalapot, rákenjük a krém másik felét, majd befedjük a harmadik tésztalappal.
4, Gőz fölött megolvasszuk a csokoládét az olajjal és rákenjük a sütemény tetejére. Néhány órára hűtőbe tesszük, majd kockára vágjuk.

Megjegyzés:
Forrás: Moha konyha

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!