Cukikonyha

Kakaós és fahéjas kiflik



Hozzávalók:
– 30 dkg liszt
– 2 dkg élesztő
– 1 dl tejföl
– 3 evőkanál cukor
– 1 csipet só
– 1 tojássárgája
– 1 tojásfehérje
– 12 dkg margarin

Elkészítés:
1, Az élesztőt kevés cukorral felfuttatjuk a langyos tejfölben.
2, A liszthez hozzáadjuk a sót, a cukrot, a margarint, a tojássárgáját, majd a felfutott élesztőt és jól összedolgozzuk. A tésztát legalább 40 percig kelesztjük!
3, Ezután kettészedjük a tésztát és mindkét cipót kinyújtjuk (egyenként 3-4 mm vastagságú körre).
4, A köröket megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk cukrozott kakaóval/fahéjjal (a tészta széleit bővebben, mert az lesz majd a kiflik közepe).
5, Mindkét kört 16 cikkre vágjuk, majd feltekerjük őket a szélesebb végétől befelé haladva.
6, A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük a maradék tojásfehérjével és 180 C-ra előmelegített sütőben -kb. 15 perc alatt- készre sütjük.

Megjegyzés:
Forrás: NoSalty

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bogyó says:

    Marika, vidd csak! :-)Nekem is ez volt az első tej/víz nélküli…Én egy kicsit kiszárítottam, lehet, hogy hamarabb is kivehettem volna a sütőből…

  2. Marika says:

    Nagyon guszták ezek a kiflik! Tejföllel, semmi tej vagy víz nélkül még nem próbáltam édes kelt tésztát, de ez nagyon fincsinek néz ki! A receptet viszem, ha nem gond!:)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!