Hozzávalók:
– 1 bögre tarhonya
– 2 bögre forró víz (vagyis a tarhonya térfogatának a kétszerese)
– olaj
– só
Elkészítés:
1, Felhevített, vastag aljú edénybe kevés olajat töltünk, majd erre ráöntjük a tarhonyát és gyorsan összekeverjük.
2, Közepes lángon megpirítjuk a tarhonyát, felöntjük vízzel, majd sóval ízesítjük.
3, Lassú tűzön, fedő alatt addig főzzük, amíg az összes vizet fel nem szívja a tarhonya (ne kevergessük!).
4, Amikor kész, még hagyjuk néhány percig fedő alatt párolódni, majd keverjük át, hogy fellazítsuk az összetapadt tarhonyaszemeket.
Megjegyzés:
– Annyi olajat használjunk, amennyi bevonja az összes tarhonyaszemet, de az edény alján ne álljon felesleg!
– Vízből inkább kevesebbet használjunk, mert ha túllocsoljuk, akkor nem lesz pergős és nagyon összeáll a tarhonya.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: