Cukikonyha

Tejszínes túrókrém



Hozzávalók:
– 50 dkg tehéntúró
– 10-15 dkg porcukor (ízlés szerint)
– 4 dl tejszín
– 1 csomag zselatin (10 g)
– 1 citrom (ízlés szerint; a fele is elég lehet)

Elkészítés:
1, A citromot megmossuk, lereszeljük a héját és kifacsarjuk a levét.
2, A túrót összekeverjük a cukorral, a citromhéjjal és a citrom levével.
3, A zselatint beáztatjuk 5-6 evőkanál vízbe, majd miután megduzzadt, lassú tűzön -kevergetve- langyosra feloldjuk.
4, A tejszínt kemény habbá verjük. Keverjünk belőle 2-3 evőkanálnyit a feloldott zselatinhoz és így adjuk a teljes mennyiségű habhoz, hogy biztosan ne csomósodjon meg.
5, A zselatinos tejszínhabot a túróhoz keverjük, majd a krémet tortalapra kenjük.

Megjegyzés:
Kóstolni kell, hogy az édes-savanyú (cukor-citrom) arány megfelelő legyen (én csak fél citromot használtam fel).

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Unknown says:

    Igeeeeeeen! El is fogyott az utolsó morzsáig!!! :)Köszönöm még egyszer! :)Puszik<3

  2. Jutka says:

    Ez eszméletlen jól nézki!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!