Cukikonyha

Sertésszelet brokkolival

Hozzávalók:
– 1 doboz (850 ml) hámozott paradicsom
– 2 evőkanál paradicsompüré
– kevés cukor
– 50 dkg brokkoli
– 8 szelet sertéskaraj
– kevés olaj
– 1 zacskó (125 g) mozzarella sajt
– só
– bors
– bazsalikom

Elkészítés:
1, A hámozott paradicsomot és a paradicsompürét lábasba tesszük és rúdmixerrel durvára aprítjuk. Felforraljuk és alacsony hőfokon kb. 10 percig főzzük. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük.
2, A rózsáira szedett brokkolit forrásban levő, enyhén sós vízben 8-10 perc alatt megpároljuk, majd leszűrjük.
3, A karajszeleteket bedörzsöljük sóval és borssal, majd teflonserpenyőben felhevített olajon mindkét oldalukon kb. 1 percig sütjük.
4, A paradicsommártást tűzálló tálba öntjük és beletesszük a brokkolit. A hússzeleteket a tetejére fektetjük és megszórjuk a felkockázott mozzarellával.
5, Előmelegített sütőben 200 C-on 15 percig sütjük.

Megjegyzés:
Alufólia alatt, 175 C-on pároltam puhára a húst (kb. 30-40 perc alatt).
Forrás: Tina/2007

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!