Cukikonyha

Barackos sütemény (egyensúlytészta)



Hozzávalók:
– 25 dkg puha vaj
– 25 dkg liszt
– 25 dkg cukor
– 5 tojás szétválasztva
– 1 csomag sütőpor
– 50 ml tej (vagy rum)
– 1 kávéskanál vanília aroma
– 50 dkg friss gyümölcs vagy befőtt

Elkészítés:
1, A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
2, A cukrot és a vajat habosra keverjük, majd egyesével beledolgozzuk a tojássárgákat is.
3, A sütőporos lisztet és a vaníliás tejet felváltva a vajas krémhez keverjük, majd a tojáshabot is beleforgatjuk.
4, Sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk a masszát, majd gyümölcsöt szórunk a tetejére.
5, Előmelegített sütőben, 180 C-on kb. 30 percig sütjük (tűpróba!!!).

– Forrás: Barbi

“Mitől egyensúly ez a süti? 
Az alap a tojások súlya, ehhez igazítjuk a többi hozzávaló mennyiségét, melyekből egyforma mennyiséget veszünk. 
Úgy kell számolni, hogy egy közepes tojás súlya 5 dekagramm. Ahány tojás, annyiszor 5 deka az alapsúly, ugyanannyit veszünk minden más hozzávalóból. 
Ha gyümölccsel rakjuk meg a tetejét, annak súlya pedig kétszerese legyen az alapsúlynak.” Borsa.hu


Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!