Hozzávalók:
– 1 kg zöldbab
– 1 nagyobb fej vöröshagyma
– 50 dkg darált hús
– pirospaprika
– só
– bors
– kb. 15-20 dkg rizs
– 4 dl tejföl
Elkészítés:
1, A zöldbabot sós vízben puhára főzzük.
2, Az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, majd rátesszük a húst és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük kevés vízzel és fedő alatt puhára pároljuk (érdemes hosszabb lére ereszteni, hogy szaftosabb legyen az ételünk).
3, A rizst kevés olajon megpirítjuk, felöntjük (a rizs térfogatához képest) dupla mennyiségű vízzel és lassú tűzön, fedő alatt készre pároljuk.
4, A pörköltet és a rizst összekeverjük.
5, Egy edényt olajjal kikenünk. Beleterítjük a zöldbab felét, arra rátesszük a rizses húst, majd befedjük a maradék babbal.
6, Tetejét megkenjük tejföllel és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tejföl egy kis színt nem kap (~30-40 perc).
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: