Hozzávalók:
– 1 egész nyúl
– 10 dkg zsír
– 10 dkg füstölt szalonna
– 1 dl fehérbor
– 1 fej fokhagyma
– 4 db babérlevél
– majoránna
– só
– bors
Elkészítés:
1, A nyulat alaposan megtisztítjuk, majd szalonnakockákkal és fokhagymagerezdekkel sűrűn megtűzdeljük.
2, Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk majoránnával a nyúl mindkét oldalát.
3, A fűszerezett nyulat mély tepsibe tesszük, köré rakjuk a megmaradt fokhagymát és szalonnakockákat, a babérleveleket, a zsírt és felöntjük fehérborral.
4, 180 C-ra előmelegített sütőben először alufóliával letakarva (kb. 1 óra alatt) puhára, majd alufólia nélkül (zsírjával időnként meglocsolva) pirosra sütjük a húst.
Megjegyzés:
– Félidőben fordítsuk meg a nyulat, hogy mindkét oldala pirosra süljön.
– Forrás: NoSalty
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: