- – 25 dkg darált háztartási keksz
- – 12 dkg vaj/margarin
- – 1 dl tej
- – 10 dkg cukor
- – 2 evőkanál kakaópor
Trüffel:
- – 20 dkg csokoládé (10 dkg étcsoki +10 dkg tejcsoki)
- – 1,5 dl tejszín
- – 3 dkg vaj/margarin
- – őrölt fahéj a szóráshoz
Elkészítés:
1, Az alaphoz a margarint, a tejet és a cukrot egy lábasban addig melegítjük, míg teljesen fel nem olvadnak. Ekkor hozzáadjuk a darált kekszet és a kakaót, majd sima masszává gyúrjuk (ha kell, még tejjel lazítjuk).
2, A kekszmasszát egy papírral kibélelt tortaforma aljába nyomkodjuk úgy, hogy legyen pereme is, majd teljes dermedésig (kb. fél órára) hűtőbe tesszük.
2, A kekszmasszát egy papírral kibélelt tortaforma aljába nyomkodjuk úgy, hogy legyen pereme is, majd teljes dermedésig (kb. fél órára) hűtőbe tesszük.
3, A trüffelhez a tejszínt meglangyosítjuk; a csokit pedig apró darabokra vágjuk és gőz fölött felolvasztjuk. Amikor a csoki felolvadt, hozzáadjuk a margarint és addig keverjük, míg teljesen el nem olvad. Fokozatosan hozzáadjuk a langyos tejszínt, majd megvárjuk, míg szobahőmérsékletűre hűl.
4, Ha már kihűlt a trüffel, rásimítjuk a megdermedt kekszes rétegre.
5, Legalább 4 órára (vagy egy éjszakára) hűtőbe tesszük. Tálalás előtt megszórjuk kevés őrölt fahéjjal (és tejszínhabot is adhatunk mellé).
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: