Hozzávalók:
– 6 db sertésköröm
– 2 fej vöröshagyma
– 2-3 gerezd fokhagyma
– 1 paprika
– 1 paradicsom
– pirospaprika
– só
– bors
– kömény
– Piros Arany
– 1 pörköltszaft kocka
Elkészítés:
1, A körmöt félbevágjuk, a félbevágott darabokat még 2-3 felé szeljük. A körömdarabokat megtisztítjuk és megmossuk.
2, Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk az összetört vagy szeletekre vágott fokhagymát, majd fűszerezzük. Nyomunk bele Piros Aranyat, hozzáadjuk a pörköltszaft kockát és beledobjuk a felkockázott paradicsomot, paprikát.
3, A körmöket rátesszük a pörköltalapra, kevés vízzel felöntjük és mérsékelt tűzön kb. 3-3,5 óra alatt puhára főzzük (az elfőtt vizet pedig folyamatosan pótoljuk, hogy ne égjen le!).
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: