Hozzávalók:
– 1 nagy evőkanál zselatin
– 6 evőkanál víz
– 1 evőkanál margarin
– 2 evőkanál méz
– kb. 60-80 dkg porcukor
Elkészítés:
1, Kb. 50 dkg porcukrot szitáljunk (margarinnal kikent) keverőtálba, a közepébe csináljunk mélyedést.
2, A zselatint keverjük el a vízzel, gőz fölött melegítsük fel, majd adjuk hozzá a margarint és a mézet. Addig kavarjuk, amíg el nem olvad.
3, A zselatinos keveréket öntsük a porcukorhoz és dolgozzuk össze (margarinnal bekent kanalat használjunk).
4, Ezután még annyi porcukrot adjunk hozzá, hogy jól gyúrható, rugalmas masszát kapjunk. Akkor jó, ha már elválik az edény falától és a kezünkhöz sem ragad hozzá.
5, Légmentesen csomagoljuk fóliába és pihentessük szobahőmérsékleten 1 napig.
6, Felhasználás előtt mikróban langyosítsuk meg és gyúrjuk át (ilyenkor színezhetjük is), majd porcukorral hintett felületen nyújtsuk ki kb. 2 mm vastagon.
Megjegyzés:
– További segítség a fondant elkészítésével-használatával és torták bevonásával kapcsolatban Gabriellánál, Tortaimádónál és Kiskuktánál!
Első fondant bevonatos tortám… |
Ügyes vagy. Orülök, hogy segithettem.
Gyönyörű lett a tortád, nagyon örülök, hogy ilyen szép lett, gratulálok!!!
Lementem valahova es akkor ki is probalom,a zselatint mindegy hogy milyen?
Uhh, de lemaradtam rolad, bocsi! De visszaneztem, hogy milyen csuda jo dolgokat keszitettel!!! Nagyon ugyi vagy, tokre megeheztettel:pDebi