Hozzávalók:
– 10 szelet sertéskaraj vagy sertéscomb
– liszt
– 2 tojás
– 30 dkg trappista sajt
– 3 dl tejszín
– 2 dl tej
– margarin
Elkészítés:
1, A húst megmossuk, kiklopfoljuk és besózzuk. Ezután a hússzeleteket lisztbe-tojásba-reszelt sajtba forgatjuk, majd margarinnal kikent tepsibe tesszük.
2, A “panírozott” húsokat leöntjük a tejszín és tej keverékével (dobhatunk rá margarindarabkákat is), majd alufóliával letakarva 175 C-os, légkeveréses sütőben 1-1,5 óra alatt puhára sütjük.
3, Köretként adhatunk hozzá krumplipürét, rizst, bár szerintem az étel kiadóssága miatt elegendő párolt zöldséggel kínálni!
Megjegyzés:
– A 30 dkg sajt éppen, hogy csak elég volt!!!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: