Hozzávalók:
- – 1 kg burgonya
- – 2 tojás
- – 2-3 evőkanál liszt
- – néhány gerezd fokhagyma
- – só
- – bors
- – olaj a sütéshez
Elkészítés:
1, A burgonyát nyersen megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, és lereszeljük.
2, A reszelt burgonyához adjuk a tojásokat, a lisztet, az áttört fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük.
3, Serpenyőben olajat forrósítunk. A burgonyamasszát evőkanál segítségével az olajba tesszük, a kanál hátával lepényekké simítjuk és mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Papírszalvétára szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk.
3, Serpenyőben olajat forrósítunk. A burgonyamasszát evőkanál segítségével az olajba tesszük, a kanál hátával lepényekké simítjuk és mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Papírszalvétára szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: