Hozzávalók:
– 90 g porcukor
– 3 db tojás
– 1 rúd vanília magjai
– 150 g finomliszt
– 300 ml tej
– 200 ml tejszín
– 1 fél csipet só
– 350 g magozott meggybefőtt
Elkészítés:
1, Egy kb. 30 X 24 cm-es tepsit vékonyan kivajazunk, kilisztezünk és beleszórjuk az átmosott, lecsurgatott meggybefőttet.
2, A tojásokat elkezdjük habosítani. Ha kissé kihabosodtak, hozzáadjuk a csipet sót, és a porcukrot két részletben, végül tovább habosítjuk a tojásokat – összesen kb. 10 percig.
3, Ha a tojások kihabosodtak, alacsony fordulaton hozzákeverjük a tejet és a tejszínt.
4, Utolsó lépésben a lisztre tesszük a vaníliarúd belsejét, majd a lisztet lassan, kézi habverő segítségével beleforgatjuk a híg masszába. Ügyeljünk, hogy a masszát csomómentesre keverjük el!
5, Ezután a kész masszát rászedjük a tepsiben lévő meggyekre, és előmelegített, 180 C-os sütőben készre sütjük kb. 30 perc alatt (hőlégkeverés nélkül).
6, Kihűlés után szeleteljük, vékonyan porcukrozzuk.
Kommentek
(A komment nem tartalmazhat linket)
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
Szia!Mondom én, hogy jól néz ki! Ezt ismerem én is, időnként előfordul, hogy sütök is. Fincsi nagyon! Ügyes vagy! Csak nálunk nem így hívják, de azt ide nem írom, mert érdekes lenne ha olvasnád (na jó, de nem úgy írom ahogyan kellene, hanem ahogyan ejtik bublanyina :oD )