Hozzávalók:
– 25 dkg vaj + a formához
– 25 dkg porcukor
– 5 db tojás
– 1,2 dl tej
– 45 dkg liszt + a formához
– 5 dkg kakaópor
– 1 tasak sütőpor
– 25 dkg sárgabarack
A krémhez:
– 2 tasak vaníliás pudingpor
– 5 dl tej
– 10 dkg cukor
– 25 dkg vaj
– 5 dkg étcsokoládé a díszítéshez
Elkészítés:
1, A tésztához keverjük össze a megolvasztott vajat a cukorral, a tojással és a tejjel. Dolgozzuk bele a lisztet, a sütőport és a kakaóport, majd töltsük kivajazott-kilisztezett, magas falú tepsibe. Osszuk el rajta a feldarabolt sárgabarackot és süssük 180 C-os sütőben kb. 30 percig.
2, Keverjük csomómentesre a pudindport egy kevés tejben. A többi tejet melegítsük fel a cukorral, adjuk hozzá a pudingos keveréket és főzzünk sűrű krémet belőle. Ha kihűlt, keverjük bele a puha vajat és kenjük a kihűlt tésztára. Tegyük a hűtőbe a süteményt és ha megdermedt, díszítsük a megolvasztott csokoládéval.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: