Cukikonyha

Zsírjában sült libamáj

Hozzávalók:
– kb. 60 dkg hízott libamáj
– kb. 60 dkg libaháj
– 1 liter tej
– 10 gerezd fokhagyma
– 1 fej vöröshagyma meghámozva, félbevágva
– 1 evőkanál őrölt pirospaprika
– só

Elkészítés:
1, A libamájat egy éjszakára tejbe áztatjuk.
2, A felkockázott libahájat olajban, közepes lángon kisütjük kb. 20-25 perc alatt. Kevés vizet (0,5 dl-t) érdemes hozzáönteni.
3, Amikor szép pirosra, apróra és ropogósra sült a háj, szűrőkanállal papírtörlőre szedjük.
4, A libamájról papírtörlővel leitatjuk a tejet, hogy ne legyen nagyon nedves. A májat először a domború felével felfelé a forró olajba tesszük (amiben a töpörtyű sült). Az edényt lefedjük és 7 percig sütjük.
Közben hozzáadunk egy fél fej hagymát és egy fej fokhagymát (héjastól).
5, Ha letelt a 7 perc sütési idő, egy határozott mozdulattal megfordítjuk a májat és a másik oldalát is megsütjük 7 perc alatt.
6, Egy jénai tál alját meghintjük sóval és kb. 1 evőkanálnyi pirospaprikával. Ha a libamáj megsült, áthelyezzük a jénai tálba, a zsírt pedig rászűrjük a májra.
7, A megsült fokhagymákat kiszedegetjük a héjából (ha kissé kihűlt) és a kisebb töpörtyűdarabokkal együtt beletesszük a sült zsírba
8, Langyosra hűtjük, majd betesszük a hűtőbe. Hűtőben legalább 1 éjszakán át állni hagyjuk, hogy megdermedjen.
9, Hűtőben hetekig eltartható!

Forrás: Mautner Zsófia

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!