Hozzávalók:
– 50 dkg tehéntúró
– 10-15 dkg porcukor (ízlés szerint)
– 4 dl tejszín
– 1 csomag zselatin (10 g)
– 1 citrom (ízlés szerint; a fele is elég lehet)
Elkészítés:
1, A citromot megmossuk, lereszeljük a héját és kifacsarjuk a levét.
2, A túrót összekeverjük a cukorral, a citromhéjjal és a citrom levével.
3, A zselatint beáztatjuk 5-6 evőkanál vízbe, majd miután megduzzadt, lassú tűzön -kevergetve- langyosra feloldjuk.
4, A tejszínt kemény habbá verjük. Keverjünk belőle 2-3 evőkanálnyit a feloldott zselatinhoz és így adjuk a teljes mennyiségű habhoz, hogy biztosan ne csomósodjon meg.
5, A zselatinos tejszínhabot a túróhoz keverjük, majd a krémet tortalapra kenjük.
Megjegyzés:
– Kóstolni kell, hogy az édes-savanyú (cukor-citrom) arány megfelelő legyen (én csak fél citromot használtam fel).
:-))Puszi!
Igeeeeeeen! El is fogyott az utolsó morzsáig!!! :)Köszönöm még egyszer! :)Puszik<3
És nagyon finom is! 🙂
Ez eszméletlen jól nézki!