Hozzávalók 2 rúdhoz:
– 50 dkg darált keksz
– 10 dkg darált dió
– 3 evőkanál kakaópor
– 30 dkg porcukor
– 2 csomag vaníliás cukor
– 5 dkg vaj
– 1,5 dl sárgabarack lekvár
– 2 dl tejszín
– 4 evőkanál rum
– 1 dl fekete kávé
– 20 dkg vaj
– 2 csomag vaníliás puding
– 35 dkg porcukor
– 1 csomag vaníliás cukor
– 1 dl tejszín
Elkészítés:
1, A kekszet, diót, kakaóport, porcukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük, majd belemorzsoljuk a vajat.
2, A lekvárt, a kávét és a rumot is hozzáadjuk, majd a tejszínből annyit, hogy gyúrható, formázható tésztát kapjunk. Hűtőben pihentetjük 1 órát.
4, A krémhez a lágy vajat a pudingport, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a tejszínt robotgéppel egyneművé keverjük.
5, A tésztát kettéosztjuk és folpackon (vagy porcukorral meghintett sütőpapíron) kinyújtjuk. Egy adag tésztán elsimítjuk a krém felét és feltekerjük.
6, A rudat átgörgetjük a kókuszreszeléken és alufóliába csomagolva hűtőszekrénybe tesszük. Pár óra alatt lehűtjük és felszeleteljük.
Megjegyzés:
– Forrás: Barbi konyhája
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: