Cukikonyha

Káposztás tészta



Hozzávalók:
– 1 nagy fej káposzta
– 50 dkg tészta
– só (kb. 2-3 evőkanál)
– bors
– olaj
– 1 evőkanál cukor


Elkészítés:
1, A káposztát lereszeljük, besózzuk, félretesszük, amíg kellő mennyiségű levet enged, majd kinyomjuk a levét.
2, Megpirítjuk a káposztát. Ezt kétféleképpen is csinálhatjuk:
   a, A cukrot karamellizáljuk az olajon, majd beletesszük a levétől kinyomkodott káposztát és         többszöri keveréssel barnára pirítjuk.
   b, Felhevített olajon elkezdjük pirítani a levétől kinyomkodott káposztát. Amikor már kicsit    megpuhult, megszórjuk cukorral és gyakori kevergetés mellett barnára pirítjuk.
3, Borssal ízesítjük és ha még szükséges, megsózzuk.
4, A tésztát kifőzzük, leszűrjük és elkeverjük a káposztával.


Megjegyzés:
Gyakran kevergessük, hogy ne égjen le! 
Az olajat, amit a káposztapirítás közben felszív, folyamatosan pótolhatjuk.
A káposzta pirítása hosszadalmas feladat, legalább 30-40 percet vesz igénybe!
A cukortól szebben és gyorsabban pirul a káposzta.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!