Cukikonyha

Piskóta 3.

Hozzávalók (kb. 24 cm átmérőjű laphoz):
– 150 g cukor + 60 g a habhoz
– 263 g liszt
– 1,15 dl tej
– 1,15 dl olaj
– 3 tojás (kb. 200-210 g)
– 3/4 csomag sütőpor

Elkészítés:

1, A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot, fehéredésig keverjük, majd belekeverjük a tejet és az olajat is.
2, A sütőporos lisztet szitálva a tojásos keverékhez adjuk (kakaós piskóta esetén a kakaóport is) és összekeverjük.
3, A tojásfehérjét habbá verjük a cukorral és apránként a tésztába adagoljuk. Alaposan, de óvatosan forgassuk össze, hogy ne törjük.
4, Kivajazott-kilisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) formában 175 C-on sütjük kb. 25-30 percig (tűpróba!).

Megjegyzés:
Nagyon jó piskótatészta!!!
A tojások legyenek 70 g körüliek! Ha kisebbek, akkor használjunk inkább többet!
Kakaós változathoz annyi evőkanál lisztet helyettesítünk kakaóporral, ahány tojást használtunk.
Tej helyett joghurtot vagy kefirt is használhatunk, úgy még lágyabb, finomabb lesz a tészta.
Forrás: Kiskukta

Különböző nagyságú tortalaphoz való mennyiségek Kiskuktától:
1 tojásos (kb. 14-15 cm átmérőjű tortalaphoz)
50 g cukor + 20 g a habba
90 g liszt
37 ml tej
37 ml olaj
1 tojás 
1/4 csomag sütőpor
————————————————————————————-
2 tojásos (kb. 21-22 cm átmérőjű tortalaphoz)
100 g cukor + 40 g a habba
175 g liszt
75 ml tej
75 ml olaj
2 tojás 
1/2 csomag sütőpor
————————————————————————————-
3 tojásos (kb. 24-25 cm átmérőjű tortalaphoz)
150 g cukor + 60 g a habba
263 g liszt
1,15 dl tej
1,15 dl olaj
3 tojás 
3/4 csomag sütőpor
————————————————————————————-
4 tojásos (kb. 27-28 cm átmérőjű tortalaphoz)
200 g cukor + 80 g a habba
350 g liszt
1,5 dl tej
1,5 dl olaj
4 tojás 
1 csomag sütőpor
————————————————————————————-
5 tojásos (kb. 29-30 cm átmérőjű tortalaphoz)
250 g cukor + 100 g a habba
437 g liszt
187 ml tej
187 ml olaj
5 tojás 
1 és 1/4 csomag sütőpor


Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!