Hozzávalók:
– 25 dkg liszt
– 2 teáskanál sütőpor
– 10 dkg porcukor
– 2 csomag vaníliás cukor
– 7 dkg búzadara
– 3 tojás
– 1 citrom héja és leve
– 12,5 dkg vaj
– 1 csipet só
– 3 dl tej
Elkészítés:
1, A sütőt előmelegítjük 180 C-ra, és kivajazunk-kilisztezünk 8 bögrét.
2, A búzadarát belekeverjük a tejbe.
3, A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral és a puha vajjal, a fehérjéből kemény habot verünk.
4, A cukros-vajas tojássárgájához hozzáadjuk az átszitált sütőporos lisztet, a sót, a citrom héját és levét, a tejes grízt, majd végül beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét is.
5, A tészta felét az előkészített bögrékben elosztjuk, lekvárt teszünk rá, majd befedjük a tészta másik felével.
6, A bögréket tepsibe állítjuk és a sütő közepén 30-35 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés:
– Először soknak tűnt a tej mennyisége, de végül éppen megfelelő lágyságú lett így a tészta.
– Szerintem elég a citromnak a fele is, mert nagyon intenzíven érezhető a sütiben.
– Készíthető gyümölccsel is. Ehhez a mennyiséghez használhatunk pl. 25 dkg meggyet (lecsöpögtetve).
– Forrás: Receptvarázs és Karcagi ízőrzők
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: