Tojáspörkölt

Hozzávalók:

– olaj

– 1 fej vöröshagyma

– pirospaprika

– 2 paradicsom

– 1 paprika

– 1-2 gerezd fokhagyma

– pörkölt kocka

– Piros Arany

– só

– bors

– 10 tojás

Elkészítés:

1, A tojásokat megmossuk, majd -annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi- keményre főzzük (forrástól számítva 7 percig).

2, Az apróra vágott hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk és hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, paprikát. Megvárjuk, amíg kicsit visszasül a zsírjára, aztán meghintjük pirospaprikával. Nyomunk rá kevés ‘Piros Arany’-at, rádobjuk a fokhagymát és a pörkölt kockát. Fűszerezzük (só, bors) és -ha szükséges- felöntjük még vízzel.

3, Az elkészült lecsós pörköltalapba beletesszük a negyedekre vágott (vagy egyéb módon szeletelt) főtt tojásokat. Nem muszáj tovább főzni, de lehet rajta rottyantani még egyet-kettőt, hogy a tojás jobban magába “szívja” a pörköltszaftot.

Tovább a blogra »