Fokhagymás sült tarja

Hozzávalók:

– fűszerek (só, bors…, esetleg ezek helyett ‘sült hús’ vagy ‘húspuhító’ fűszerkeverék)

– fokhagyma

– tarja szeletek

– olaj

– víz

– 1 leves kocka

Elkészítés:

1, Kisebb “zsebeket” vágunk a hússzeleteken (a sütés napja előtti este), amikbe beletömjük a felszeletelt fokhagymát. Ezután fűszerezzük a húst és néhány csepp tejet öntünk rá. A tejjel csak csepegtessük meg, ne locsoljuk!!!.

2, Az olajat felforrósítjuk és megsütjük a hússzeletek mindkét oldalát, majd a húst olajozott tepsibe tesszük.

3, A visszamaradt olajba (amiben a húst sütöttük) öntünk egy kevés vizet (az olaj mennyiségétől függően 0,5-1 dl), beledobunk 1 húsleves kockát, összeforraljuk és ráöntjük a húsra.

4, Fóliával lefedjük a tepsit és légkeveréses sütőben készre sütjük/pároljuk.

Tovább a blogra »