Spenótos-krémsajtos tészta

Hozzávalók:

– 15 dkg parajkrém

– 10 dkg krémsajt

– néhány gerezd fokhagyma

– 5 dkg reszelt parmezán

– 25 dkg széles metélt

– 0,5 dl olívaolaj

– 1 késhegynyi őrölt szerecsendió

– 1 kávéskanál őrölt fekete bors

– só

Elkészítés:

1, Az olívaolajon megpirítjuk a szeletekre vágott fokhagymát, majd hozzáadjuk a kiolvasztott parajkrémet, a krémsajtot, a szerecsendiót, a sót és a borsot. Rövid ideig forraljuk, majd félrehúzzuk.

2, A széles metéltet lobogó sós vízben kifőzzük, leszűrjük és beleforgatjuk a krémes szószba.

3, Forrón, parmezánnal meghintve tálaljuk.

Megjegyzés:

– Kevés cukrot is elbír!

Tovább a blogra »